Nieuws

Viking introduceert de nieuwe WinTech en de WinTech VAN

Met de nieuwe WinTech serie laat Viking opnieuw zien een zeer innovatief merk te zijn die in staat is banden te produceren op A-merk niveau. De kwaliteit van de WinTech ligt volledig in lijn met de succesvolle en zeer goed geteste voorganger, de SnowTech II. De basis van de WinTech wordt gevormd door een nieuw ontwikkeld, stevig maar toch flexibel karkas wat meer stabiliteit garandeert. Viking heeft de eigen rubbersamenstelling verder doorontwikkeld en de diverse eigenschappen van de materialen nog beter op elkaar afgestemd. Hierdoor blijft het rubber soepel bij alle winterse temperaturen en kan de band optimaal functioneren ongeacht de omstandigheden.

Het profiel heeft een open structuur met brede, doorlopende lengtegroeven. De breedtegroeven lopen via de lengtegroeven door naar de zijkant van de band. Hierdoor worden water en (natte) sneeuw zeer efficiënt afgevoerd. Dit verkleint het risico van aquaplaning en verhoogt de veiligheid aanzienlijk.
Bij het rijden op een dikkere sneeuwlaag zorgen de special zigzag lamellen voor meer flexibiliteit en dus een betere grip. De scherpe profiel randen grijpen in de sneeuw waardoor de rij- en remeigenschappen sterk verbeteren.

Speciaal voor bestelwagens is de WinTech VAN ontwikkeld. En stugge, sterke winterband met dezelfde eigenschappen als de WinTech. De profielopbouw is volledig afgestemd op het gebruikt onder zware omstandigheden. De stugge, grote profielblokken van het loopvlak en de doorlopende schouderblokken zorgen ook tijdens een zware belading voor een stabiel rij- en remgedrag.

De WinTech is verkrijgbaar in 40 maten van 13 tot en met 20 inch en de WinTech VAN is verkrijgbaar in 12 maten van 14 tot en met 16 inch. Alle uitvoeringen worden door Inter-Sprint uit eigen voorraad geleverd.