Geschiedenis

Van Autobanden De Sprint tot Inter-Sprint

Wat in 1965 is begonnen als een “stapeltje banden” op de Feyenoordkade in Rotterdam is nu, ruim 50 jaar later, uitgegroeid tot één van de grootste distributeurs van banden en wielen in Europa. Onder de naam ‘Autobanden De Sprint’ werden vanuit een eenvoudig bedrijfslocatie in eerste instantie alleen autobanden aan de particulier verkocht. Het eenvoudige basis idee om te starten met verkoop van banden aan de particulier tegen scherpe prijzen was slechts het begin van het realiseren van het uiteindelijke doel; het nationaal en internationaal distribueren van autobanden en later ook wielen.

De overtuiging dat het Nederlandse en Europese wagenpark explosief zou gaan groeien vormde de basis hiervoor. Nu, een halve eeuw later is ‘Autobanden De Sprint’ uitgegroeid tot ‘Inter-Sprint’, een van de meest toonaangevende en gerenommeerde internationale spelers in de autobandendistributie.

1965

Oprichter de heer J.A. van Vliet

De heer J.A. van Vliet richt in 1965 ‘Autobanden De Sprint’ op.

1965

Hoe het allemaal begon

De eerste stapels banden staan op de stoep in Rotterdam. De eerste leveringen vinden plaats.

1965

Autobanden De Sprint

Het eerste officiële filiaal wordt geopend aan de Feyenoordkade. Particulieren kunnen hier terecht voor de aanschaf en de montage van banden.

1975

De groei zet door

Op meerdere locaties in Rotterdam worden montagevestigingen geopend gericht op de consument.

1975

Meer auto’s meer banden

Het succes van De Sprint gaat onverminderd door. Grotere vestigingen, zoals hier aan de Ceintuurbaan zijn nodig om aan de vraag te kunnen blijven voldoen.

1985

Steeds meer klanten uit de professionele branche

Vanuit eigen magazijnen worden de Sprint filialen maar ook de eerste garage- en montagebedrijven voorzien van banden.

1985

Inter-Sprint gaat (inter)nationaal

In Strijen worden eigen, grote magazijnen ingericht. Onder de naam Inter-sprint worden vanuit deze locatie steeds meer bedrijven in Nederland voorzien van banden maar ook worden de eerste containers met banden aan het buitenland geleverd.

1995

Heinenoord opent de deuren

Steeds meer garage- en montagebedrijven worden klant van Inter-Sprint. De vraag stijgt explosief. Als groeilocatie voor de eigen magazijnen wordt Heinenoord gekozen. Daar verrijst een indrukwekkend complex.

1995

Bij banden horen wielen

Onder de naam Inter-Tyre wordt een begin gemaakt met het leveren van lichtmetalen wielen. Later wordt op deze locatie ook een volledig automatische montagemachine voor band-wiel combinaties geïnstalleerd.

2009

Het logistieke centrum op Moerdijk is een feit

In 2009 verhuist Inter-Sprint naar Moerdijk. De nieuwbouw met enorme opslagcapaciteit maakt de gewenste uitbreiding van het assortiment en de voorraden mogelijk. Daarnaast is er, met het oog op de toekomst, veel vrije bouwruimte beschikbaar. De ligging maakt het ook logistiek ideaal. Inter-Sprint kan hier onbeperkt doorgroeien.

2011

Inter-Tyre verhuist naar Moerdijk

Inter-Tyre verhuist vanaf Heinenoord naar Moerdijk. Aan de Distriboulevard 11 bouwen we aan een locatie met toekomstperspectief. Ook hier is de magazijncapaciteit sterk vergroot voor nog meer voorraad.

2012

Wheeltyre

Speciaal voor het leveren van band-wiel combinaties in grote aantallen richten we, onder de naam Wheeltyre, een nieuwe locatie in. De volautomatische montagemachine verhuist van Heinenoord naar de nieuwbouw en krijgt een update.

2013

Locatie Zeehaven

Door de groei van de internationale afzetmarkt stijgt de vraag naar banden sterk. Op de nieuwe locatie aan de Zeehaven kunnen we grote aantallen banden op voorraad nemen en ook weer in grote aantallen doorleveren. Op deze locatie ontwikkelen we ook een speciale locatie voor onze containeroverslag.

2013

Truck en OTR banden

Speciaal voor Truck en OTR banden wordt een nieuwe locatie geopend aan de Distriboulevard 15. Deze volumineuze banden vragen veel opslagruimte.

2013

We bouwen door

Opnieuw breiden we onze magazijncapaciteit uit om de voorraden voor de klant nog completer te kunnen maken.

2015

Imposant, ook vanuit de lucht

De Distriboulevard is voor een groot deel bebouwd met magazijnen voor banden en wielen. Een indrukwekkend complex is ontstaan.

2015

Havenkade en containeroverslag.

Locatie Zeehaven vanuit de lucht gezien met de havenkade en de (zee)container op- en overslag.

2017

Met het oog op de toekomst

Wij blijven vooruit kijken. Onze toekomstvisie en strategie vraagt om nog meer op- en overslagcapaciteit. Met het slaan van de eerste paal (juni 2017) aan de Distriboulevard 27 is het startsein gegeven voor nieuwe uitbreiding van ons magazijncapaciteit.

2019

Een nieuwe mijlpaal

Met de indrukwekkende magazijnuitbreiding van ruim 60.000 m2 beschikt Inter-Sprint Banden op het industrieterrein Moerdijk nu over ruim 375.000m2 eigen opslagcapaciteit.

2024

Modernisering

Na een grondige verbouwing van ons kantoor in Moerdijk, zijn wij klaar voor de toekomst! Het vernieuwde gebouw heeft een flinke upgrade gekregen en voldoet aan de nieuwste eisen op het gebied van duurzaamheid en veiligheid. Het pand biedt comfort en een beter werkklimaat voor collega’s en bezoekers. Daarnaast is de receptie verplaatst en uitgebreid met een indrukwekkende ontvangsthal.

E-commerce Eenvoudig online banden bestellen