Nieuws

Sentury Tire introduceert de Sentury / Landsail Qirin 990

De Chinese producent Sentury Tire van onder andere de merken Landsail en Delinte heeft onder de merknaam Sentury / Landsail, de Qirin 990 geïntroduceerd. Op basis van de gevoerde multimerkenstrategie en de gekozen positionering van de Qirin 990 heeft de fabrikant nu voor zeer uiteenlopende doelgroepen een bandenmerk beschikbaar.

De Qirin 990 is, op basis van de jarenlange eigen ervaring en in samenwerking met partners die actief zijn in de autosport, volledig nieuw ontwikkeld. De gekozen combinatie van de bandopbouw en het profielontwerp zorgt voor zeer indrukwekkende prestaties op zowel droge als natte wegen.

De banden worden geproduceerd op de Industrie 4.0 high-end productielijnen die een constante kwaliteit garanderen. Tijdens dit productieproces heeft de fabrikant, op basis van de eigen groene doelstellingen, ook de milieubelasting weten te reduceren. De toegepaste productietechnieken, de rubbersamenstelling en de doordachte profielopbouw genereren daarnaast ongekende, gemiddelde labelwaardes. Met een B waarde voor brandstofgebruik, een A score voor ‘grip op nat wegdek’ en slechts 66 dB voor de geluidsproductie laat de Qirin 990 een belangrijk deel van de concurrerende merken ver achter zich.

De basis van het profiel wordt gevormd door 4 doorlopende lengtegroeven van verschillende breedtes. Schuingeplaatste profielgroeven verbinden deze lengtegroeven. Dit optimaliseert de waterafvoer en minimaliseert het risico van aquaplaning. Ook de geluidsproductie is hiermee sterk afgenomen. De brede profielblokken op de schouder met doorlopende profielgroeven naar de zijkant van de band garanderen stabiliteit onder alle omstandigheden.

Als exclusieve distributeur van de Sentury Tire bandenmerken heeft Inter-Sprint Banden ook van de Qirin 990 het volledige matenpakket op voorraad en kan er direct geleverd worden. Het matenpakket bestaat op dit moment uit 13 varianten van 15 tot en met 19 inch en zal de komende tijd verder uitgebouwd worden.