Double Coin

Double Coin Truck- (heavy duty) en OTR- (grondverzet) banden worden geproduceerd voor het leveren van prestaties onder zware en vaak zeer extreme omstandigheden. De truckbanden zorgen voor een stabiele wegligging en een superieur rijgedrag bij het transporteren van zware ladingen over de weg en zijn verkrijgbaar in een ruim assortiment typen en maten. Ze zijn beschikbaar in de meest gangbare Europese bandenmaten en hoogte/breedte verhoudingen inclusief optimale Loadindex en snelheidscodering.

De banden worden al decennia lang, met de nieuwste technieken en productielijnen, vervaardigd in China en worden wereldwijd geleverd en staan bekend als zeer betrouwbaar met een hoog kwaliteitsniveau.

Per uitvoering wordt kritisch gekeken naar de toepassing. De ontwikkeling wordt afgestemd op de specifieke kenmerken van banden die bestemd zijn voor de vooras, aangedreven as, oplegger/aanhanger of dieplader. Door de speciale vormgeving van de profielen in combinatie met de speciale rubbersamenstelling worden beschadigingen door inrijdingen geminimaliseerd. Het karkas is van zeer hoge kwaliteit en uitermate geschikt voor loopvlakvernieuwing.

De wangen met flexibele ribben beschermen de banden beter tegen beschadigingen van buitenaf. De profielopbouw van de Double Coin banden in combinatie met het brede schouderontwerp zorgen voor een lagere rolweerstand en verbeterde duurzaamheid. Dit resulteert in een vermindering van brandstofverbruik en een gelijkmatige slijtage van de band. Hierdoor hebben Double Coin banden een zeer lage kilometerkostprijs. Mede door de prestaties en de duurzaamheid van de banden wordt er steeds vaker gekozen voor Double Coin als alternatief voor de bekende A-merken.

De OTR banden van Double Coin zijn zeer populair bij de gebruikers van professionele off-road machines zoals graafmachines, dumpers, wielladers en mobiele kranen. Machines die tijdens het gebruik blootgesteld worden aan zware tot zeer zware belastingen. Tijdens de productie van deze OTR banden worden er zeer hoge eisen gesteld aan de kwaliteit en duurzaamheid. Dit is cruciaal voor het optimaal functioneren van deze zware machines onder vaak extreme omstandigheden.

Double Coin, Driven the world over!

Vragen?

Neem contact op met een van onze verkoopspecialisten
Neem contact op met een van onze verkoopspecialisten