Nieuws

De Sentury Landsail Qirin 990 scoort in Zweedse bandentesten

De Sentury Landsail Qirin 990 heeft tijdens de jaarlijkse zomerbandentest door het zeer gerenommeerd Scandinavische autovakblad Vi Bilägare én het Zweedse Aftonbladet goede resultaten geboekt.

Bij de algemene bandentest door Vi Bilägare houdt de Qirin 990 houdt zich prima staande tussen een aantal concurrenten uit het Premium segment waaronder de Continental Premium Contact 6, de Goodyear Efficient Grip Performance 2, de Pirelli P7 Cinturato en de Michelin Primacy 4.

Op 2 belangrijke en zwaarwegende onderdelen van deze test scoort de Qirin uitstekend. Bij de remtest op een nat wegdek staat de Qirin 990 opvallend snel stil. Dit sluit naadloos aan bij de ‘B’ classificering, vermeld op het bandenlabel voor geleverde prestaties op een nat wegdek. Bij de remtest op een droog wegdek scoort de Qirin 990 zelfs nog iets beter en eindigt hierdoor, bij dit testonderdeel, hoog in het klassement.

Een indrukwekkende prestatie voor een band die een verkoopprijs heeft van gemiddeld de helft van de prijs die er voor een Premium merk betaald moet worden. Op basis van deze prijs- kwaliteitverhouding krijgt de Qirin 990 in deze test dan ook het predicaat ‘Value for money’, of wel ‘Waar voor uw geld’.

Een van de betrokken journalisten van het vakblad meldt dat hij zeer verheugd is om banden uit een lagere prijsklasse toch zo goed te zien presteren. De korte remweg en een veilig rijgedrag ook wanneer er het uiterste van de band gevraagd wordt, gecombineerd met de lage geluidsproductie van de banden is precies wat de meerderheid van de automobilisten nodig heeft.

Met de behaalde resultaten zit de Qirin 990 de Premium merken op de hielen en dat is voor een band in dit segment een prima resultaat.

De test in Aftonbladet richt zich met name op het remvermogen op droog én nat wegdek. De Qirin 990 krijgt hierbij het certificaat zéér goed (3 en 4 sterren). Ook op het onderdeel aquaplaning (in dit geval een simulatie van zware Zweedse zomerregen) blijft de Qirin 990 goed bestuurbaar en scoort de band een ruime voldoende. Al met al een zéér bevredigende score overall.

Inter-Sprint, de exclusieve leverancier van het merk Landsail, heeft inmiddels meer dan 60 verschillende uitvoeringen van de Qirin 990 op voorraad, variërend van 15 t/m 20 inch.