Banden- en wielenbranche

Bridgestone ontwikkelt nieuw technologieplatform voor banden

Bridgestone introduceert samen met Arlanxeo en Solvay TechSyn, een nieuw, gezamenlijk ontwikkeld bandentechnologie-platform voor zeer sterke en milieuvriendelijke banden.

Minder slijtage

TechSyn combineert chemisch geoptimaliseerd synthetisch rubber met op maat gemaakte silica. Die reageren op moleculair niveau op elkaar, wat zorgt voor uitstekende prestaties zonder compromissen. De drie bedrijven ontwikkelden alle materialen in TechSyn parallel om een platform voor bandentechnologie te creëren. Het resultaat is 30 procent minder slijten en verlaagt de rolweerstand tot zes procent, ten opzichte van overige conventionele zomerbanden van Bridgestone.

Duurzamer

Om te zorgen dat minder materiaal verloren gaat bij de slijtage van banden, werd tijdens de ontwikkeling van TechSyn extra aandacht besteed aan verbeteringen op het gebied van bandenslijtage.

Door deze verbeteringen worden de TechSyn-banden duurzamer: het totale brandstofverbruik en de totale CO2-uitstoot wordt gereduceerd en de levensduur van het loopvlak wordt verlengd. Zo gaan deze banden tot ongeveer 30% langer mee, wat uiteindelijk resulteert in een band die minder vaak vervangen hoeft te worden. Hierdoor wordt op de lange termijn het verbruik van grondstoffen gereduceerd.

Tegen 2050 wil Bridgestone een bedrijf zijn voor duurzame oplossingen. De introductie van TechSyn, dat het milieu centraal stelt, is een mijlpaal in dit transformatieproces.