Banden- en wielenbranche

Belangrijke mededelingen rond het Europese bandenlabel.

Met ingang van 01-05-2021 zal het Europese bandenlabel, op basis van vernieuwde en aangescherpte Europese regelgeving (Verordening (EU) 2020/740), ingrijpend wijzigen.

Wij willen u graag optimaal informeren over deze aanstaande wijzigingen per ingang van 01-05-2021 zoals nu in de vernieuwde wetgeving is opgenomen. Naast het uiterlijk van het fysieke bandenlabel zal er ook meer informatie op het bandelabel te vinden zijn welke bij iedere verkooptransactie getoond moet worden.

Belangrijk is om te weten dat, indien u een eigen webshop heeft, u hier een aantal technische aanpassingen moet doorvoeren.  Dit geldt voor al uw IT aangelegenheden waarin het bandenlabel voorkomt.

Informeer daarom op tijd uw programmeur of ICT-specialist om ook uw online omgeving op tijd aan te passen, zodat ook daar vanaf 01-05-2021 de nieuwe bandenlabels getoond worden. Dit omdat vanaf 01-05-2021 de oude labels niet meer getoond mogen worden!

Deze technische aanpassingen die nodig zijn,  hebben wij voor u op een rijtje gezet en kunt u vinden op onze informatiepagina.

De genoemde, omvangrijkende wijzigingen zijn van grote invloed op uw IT oplossingen en informatieplicht rondom het bandelabel.

Via onderstaande link komt u op onze informatiepagina waar wij u stap voor stap informeren over alle wijzigingen.

 

Lees meer